Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Můžete, prosím, fyzikálně vysvětlit, proč by měl při menším odběru klesnout tlak? Já, hydrauliky poměrně znalý, jsem se vždy domníval, že je tomu naopak. Děkuji za odbornou odpověď.

0 0
možnosti

J82i36ř96í 35B70u35š44e24k

31. 5. 2017 10:28

Zahraniční firmy samozřejmě chtějí vydělávat co nejvíc. To je pravda. Ale hlavně je pravda, že na čističkách končí voda z ulic a platí to je ti, kteří platí vodné. A taky, že se čističky perou s dusičnany z polí, které zemědělcům ve velkém prodává Agrofert. Protože se jimi hnojí řepka, která se vedle kukuřice stala dominantní. A to je pávě o té péči o půdu a zemědělství. Tam je hlavní problém.

2 0
možnosti

Není sporu o tom, že se má šetřit. Ono se i děje, viz klesající spotřeba vody, nové technologie k úsporám energie okna, omítky, kotle, viz RD ... Pokud se tak sděje na základě poznání uživatele - je to OK. Šetřit se musí nechť to stojí cokoliv - pak ovšem absurdity - Dotace a zadarmo - Nic osvědčeně dražšího pak není ! Systém, odevzdej nám svoji mzdu a běž se postavit do fronty - Na kotel, na dešťovku ... je zvrácený ! Dětským pohledem, vidím pak kteroukoliv zahrádku, rodičů - známých - všude byl jakýsi barel na sběr dešťové vody ... Bez dotací ... Pak jako dospělák žasnu, nad neustále se zvyšujícím nákladem stočného za to, že na střechu kterékoliv živnostenské provozovny - Prostě prší ! Voda není - tady zase je - Dodáváš ji, tedy zaplať ! Tkz. pršné ! ... :-)

2 0
možnosti

J37a98n 17K53i14s35z50a

31. 5. 2017 5:46

Svatá pravda.

Vše je to o tom, jak se člověk stará o půdu. Pokud se nedbá, tak voda steče do potoka a odteče do moře/oceánu.

Co vím, tak náš stát je na tom s šetřením vody dobře. Bohužel ale, soukromé zahraniční společnosti dále šroubují ceny nahoru. A tyto peníze letí do zahraničí. Minimum jde do oprav.

Využívání dešťovky je správná věc. Ostatně už naši předkové ji využívali a v dávných dobách, to byl i příjem pitné vody (nemyslím teď období industriálního věku, byť v některých částech se takto stále získává voda)

1 0
možnosti

Nemám problém s využíváním dešťovky, ten problém je v těch dotacích. Vždyť přeci pokud využívám deš ́tovou a jinou vodu - třeba ze studně, automaticky šetřím na vodném. Zalívat zahradu a záchod pitnou vodou je opravdu přepych.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS