Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J37a25n 25R62á59ž

24. 12. 2023 15:33

Klasický socialismus!

Jen to znárodňování má soft podobu , kdy místo Lidových milicí a stranou dosazených ředitelů, bude soukromé firmy ovládat jmenovaný úředník. Jen nebude sedět v Moskvě, ale v Bruselu. Tím se odlišuje EU od RVHP.

0 0
možnosti

Nejde jenom o ekonomické tlaky, ale zejména o politický nástroj. V demokratické společnosti by měly důležité zákony regulující fungování celé společnosti projít demokratickou diskusí, schvalováním v parlamentu a pokud se neosvědčí, mohou být novelizovány, nebo zrušeny.

ESG toto všechno obchází. Nejen, že o kritériích ESG se nevede žádná veřejná diskuse, ale ESG zároveň zavazuje firmy vyvíjet aktivity ve směru podpory jejích cílů. Tím se z faktického rozhodování o společnosti vyřadí politické strany a parlamenty a nové společenské normy budou určovat velké korporace spolu s médii hlavního proudu mediálními kampaněmi.

1 0
možnosti

Mě by jen zajímalo, jak hodlají to "plnění cílů" posuzovat? Majitel malé trafiky jim do ESG napíše, že má na záchodě obrázek Gréty a kamarádí se se spoustou LGBT černochů, úředníkovi se to nebude líbit a tak bude policie kontrolovat všechny, kdo k němu chodí nakupovat a zaklekne i jeho dodavatele? Nebo ho nařídí i odpojit od elektříny?

0 2
možnosti

J48a71n 20R36á26ž

24. 12. 2023 15:36

Mělo být plus

0 0
možnosti

Bohužel se nám ten socialismus vrací, tentokráte z druhé strany.

4 1
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 765x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik