Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Hmm, že by si europski "lidri" uvedomili, že skratka naleteli

tomu postaršiemu pánovi z bieleho domu a zbrojarskej loby ?

1 0
možnosti
ZZ

Ten starý pán je pouze loutka. Za něj myslí a jednají jiní.

;-(

0 0
možnosti
JL

Vite pane Jane Ferenci, pri cteni vaseho clanku se me okamzite v me mysli predstavila Mrs Thatcher. To Britanie byla na pokraji bankrotu. Vzpominam osobni moji snahu koupit akcie Roll Royce v cene 5 centu za akcii. Nez jsem prijel k dealerovi v Trentonu, Ontario, prodej byl v Londyne zstaven.

Zda Evropa a take CR udela to, co "Ocelova dama" nevahala udelat, muzeme mit novou Evropu a take CR v lepsim stavu.

Co se vlastne stalo s prichodem pani Thatcherove? Britsky socialni system v prumyslu (znarodneny) se vratil do korporacniho systemu s moznosti koupi akcie obycejnym obcanem a bez zasahu politickeho systemu do cineni zakladnich odvetvi. Kniha "Usvit" presne popisuje tento prechod. (ekonom Pavel Kohout je autorem teto knihy)

I ten "Green deal" muze pokracovat, kdyz se uskutecni podle moznosti hospodarstvi. I zde musi obyvatelstvo Evropy oddelit oteplovani od katastrofalniho usili ve snizeni CO2 jako hlavniho cinitele toho oteplovani.

Energeticka situace v Evrope je otazkou cislo jedna. Nejcisci energie, pred moznosti pouziti "fission" energy, je ten atomovy reaktor tou stabilni cestou. Ne vice pouziti zemniho plynu, ne vice vetrniku a polich se slunecnimi panely.

To je ma vidina ceskych politiku, bez ukazky "vydesenych deti", jak popisuje autor tohoto clanku.

0 0
možnosti
JR

J75a78n 37R59á29ž

28. 8. 2022 18:09

Aby se Evropa mohla vrátit do "normálu", tedy k prosperitě, museli by se vygenerovat v politickém podhoubí osobnosti typu lady Thatcher. Ale jako v dlani nenajdete chlup, tak v prostředí, kde zbabělost a umění problém okecat, místo jej vyřešit, se považuje u politika za přednost, takovou osobnost také nenajdete.

1 0
možnosti
JR

J83a30n 62R70á35ž

28. 8. 2022 15:05

Je zajímavé, že hodně evropských vlád je stejně vyděšených jako Macron, protože si uvědomují, že se blíží velký průšvih a neví jak mu zabránit, ale naše vláda vyděšená moc není. Má to v nás vybudit optimismus nebo pesimismus? Fakt nevím.

4 0
možnosti
Foto

vyděšený Macron?

/zřejmě ví, o čem mluví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 765x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik