Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J36i16ř40í 38B76u15š80e76k

30. 1. 2019 12:34

Proboha, co to tady zase píšete za bláboly. Vodovody a kanalizace se s výjimkou severní Moravy neprivatizovaly nikde!!! Privatizoval se jejich provoz a to jen někde!!! Možná to nebylo nejlepší řešení, ale nejdražší vodu mají tam, kde se o to obce starají samy. Semily, Tábor, Veselí nad Lužnicí, Trutnov a další. Ten komentář je o tom, jak stát zatápí pod kotlem ne těm firmám, ale nám spotřebitelům. Zkuste si o tom něco přečíst. Třeba ty zmiňované kaly budou mít zásadní dopad do nákladů. A taky to, jak se cpeme léky a ty pak s naší močí odchází do odpadních vod. Nehledě na chemická hnojiva apod. A taky je to o tom, že dnes máme nejvyšší DPH na vodu v Evropě. To vám nevadí?

0 0
možnosti
Foto

nevím kde bydlíte ale Praze to moc dobře nevypadá-Vstup Veolie do vodárenství v Praze a několika dalších regionech je částí politické reprezentace označován za nevýhodný. Jako hlavní důvod se uvádějí nedostatečné investice do vodárenské infrastruktury, případně problémy s čerpáním dotací z EU[17]. Veolia ale do pražského vodárenství vstoupila díky vítězství ve veřejné obchodní soutěži[18] a zaplatila téměř 7 miliard korun[19]. Provozní smlouva je platná do roku 2028, a Praha proto jedná o odkupu dceřiné společnosti PVK

O ceně vodného a stočného NE rozhoduje výhradně město. V rámci privatizací vodáren lidé pracující pro Veolii v letech 2002-2006 často slibovali zastupitelům, že cena vodného a stočného poroste pouze o inflaci, pokud svěří prodej vody Veolii. Tento falešný slib není plněn. Pro porovnání růstu cen V/S uvádím i míru inflace, kterou stanoví ČSÚ, a jde o přírůstek průměrného ročního indexu spotřebitelských cen.

0 0
možnosti
Foto

V zahraničí lidé donutili politiky vrátit vodu zpět pod správu měst

Před 20 lety začala v ČR “privatizace” zisků našich vodáren. V mnoha regionech je hospodaření s vodou v rukou nadnárodních korporací protiprávně, obdobně jako ve Francii.

Dokument Jak korporace vydělávají na vodě – vypráví o korupci největších vodárenských společností světa, kolaboraci místních politiků a úspěšném odporu lidí, kteří si toto nenechali líbit.

Dokument na konkrétních příkladech ukazuje a vysvětluje, jak fungují ”tiskárny na peníze” koncernů dokonce i v zemích jako Francii a Německo.

Dokument odhaluje "politickou rakovinu" systému a prorůstání soukromých zájmů do různých "nezávislých" institucí a sdružení či nada

0 0
možnosti
FS

Pane autore, nevím jak jste spojen s různými společnostmi, které u nás bleskurychle oblbly či jinak zainteresovaly místní i státní orgány a skoupily všechny "vodovody a kanalizace". Ze strany orgánů ČR to byla při privatizaci snad největší hloupost anebo v některých místech i "podivnost" - to jest zbavit se nenahraditelného pokladu "za hubičku"!!

Vůbec, ale vůbec nesouhlasím s vaším plačtivým tónem, že tito noví majitelé musí investovat. Proboha a proč ne - vždyť nesmírné zisky z tohoto národního bohatství odchází téměř 30 let do jejich kapes a to většinou do zahraničí. Dodnes tady neinvestovaly téměř vůbec, snad nějaké nutné havárie a opravy. Ten váš příspěvek je vlastně jenom příprava obyvatelstva na to, že "pokud jde o vodovody a kanalizace - nic nebude zlevněno, ale naopak se bude stále postupně zdražovat, přece si nenecháme ujídat ze svého koláče zisků"!

1 0
možnosti
Foto

R^vidím to podobně pane Františku, myslím že autor to trochu zkreslil, s těmi dividendami odpolouvajícími do ciziny máte právdu

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 765x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik