Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Velice pěkný článek. Určitým nebezpečím jsou i názory regionálních politiků, kteří nechápou, nebo nechtějí pochopit souvislosti.

Například regionální politik Bzura na blogu idnesu nedávno napsal

"Není to stav nový, ale stav známý 24 let. Předstírané „mediální“ překvapení z toho, že ve stávajícím dobývacím prostoru, kvalitní uhlí dojde, je falešné. Dávno se mohlo řešit lokální plynové topení místo dálkového, rekuperace, ostrovní systémy, tepelná čerpadla, geotermální zdroje".

Regionální politik už vůbec nemá představu o ztrátě pro státní rozpočet, navadí mu závislost na ruském plynu, neřeší odkud by braly tepelná čerpadla proud a upíná se k hudbě budoucnosti ala ostrovní systémy. Ono to totiž zní líbivě - politik se snaží voličům zalíbit v roli jejich ochránce. Bohužel by si to měl vyzkoušet v regionálním měřítku - obejít všechny partaje v domě, vybrat od soukromých vlastníků peníze na vybavení nové kotelny, oznámit jim o kolik se teplo bude zdražovat a přednést modlidbu za stálost dodávek. Kdyby uspěl, tak ho můžeme začít brát vážně, v opačném případě jen hloupě plácá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 21,28
  • Průměrná čtenost 765x
Vzděláním ekonom, praxí novinář, nyní šéfredaktor deníku svethospodarstvi.cz, dědeček, stále (bohužel) kuřák, no a tak... 

Seznam rubrik